Urušen potporni zid
29

Fotografija koja kruži društvenim mrežama: Nije riječ o tunelu na autoputu Banja Luka - Doboj

Klix.ba
Foto: Twitter Srđan Puhalo
Foto: Twitter Srđan Puhalo
Potporni zid iznad tunela Potočani na autoputu Banja Luka - Doboj ipak se nije počeo urušavati, već je riječ o gotovo identičnom tunelu na novootvorenoj dionici puta Grdelička klisura u Srbiji.

Naime, fotografiju urušavanja tunela podijelio je na društvenim mrežama bosanskohercegovački sociolog i politički analitičar Srđan Puhalo.

"Svjetlo na kraju tunela se lagano urušava", napisao je Puhalo misleći na transparent iznad ulaza u tunel s natpisom "Svjetlo na kraju tunela" i portretima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Iako su mnogi pomislili kako je na fotografiji prikazan vještački tunel Potočani, ipak je riječ o srbijanskom tunelu koji izgleda isto kao onaj na autoputu Banja Luka - Doboj i koji je radila ista firma Integral Inženjering.

Koridori Srbije obavijestili su javnost kako je dionica puta gdje je došlo do urušavanja potpornog zida iznad tunela sigurna za odvijanje saobraćaja.

Podsjećamo, otvorenje autoputa Banja Luka - Doboj upriličeno je uoči prošlogodišnjih oktobarskih izbora, a za radove na izgradnji autoputa bila je zadužena firma Integral Inženjering.