BiH
106

Forto: Tražimo od ministarstva saobraćaja KS-a liniju Dobrinja-Ilidža

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon inicijative općinskih vijećnika Vernesa Ćosića i Elvisa Vreta u Novom Gradu i Ilidži za uvođenje autobuske linije Dobrinja-Ilidža, zastupnik Naše stranke Edin Forto je najavio da će po normalizaciji situacije u Skupštini Kantona Sarajevo pokrenuti inicijativu prema Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za upis ove linije u registar i organizaciju javnog poziva za izbor prevoznika.

"Postoji interes građana, postoji spremnost za rješavanje problema. Potrebna nam je reorganizacija gradskog saobraćaja, uključivanje konkurencije, a aktivnim pristupom koje su građani pokazali u ovom slučaju, vidimo da se stvari mogu pokrenuti od lokalne zajednice. Sada kada su glavne teme u javnosti fotelje, mi sada trebamo vratiti priču na konkretna rješenja", rekao je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto, saopćeno je iz Naše stranke.

Istakao je da su takve inicijative pravi korak, te da će zatražiti stav za registraciju linije Dobrinja - Ilidža od Ministarstva saobraćaja čim prije.