{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Forto: Skupština odlučila da probleme GRAS-a rješava naredna vlada

1.8.2017. u 13:11
51
9
Forto: Skupština odlučila da probleme GRAS-a rješava naredna vlada
51
Forto: Skupština odlučila da probleme GRAS-a rješava naredna vlada
Naša stranka je ocijenila Plan sanacije GRAS-a odgađanjem rješenja o kojem su zastupnici ove stranke govorili još od 2010. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Edin Forto je prozvao Vladu KS kako se želi sačuvati od teških odluka te da je vladajuća većina već ušla u izbornu kampanju, pa samim tim i ne može napraviti nikakav ozbiljan korak ka poboljšanju javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

"Mi već sedam godina govorimo da je rješenje za GRAS stečaj, a izgleda da su gospoda u vladajućoj većini tek to sada shvatila. Prijedlozi za reorganizaciju su kupovina vremena, pa će breme za konačnu odluku o GRAS-u pasti na narednu vladu nakon izbora 2018. godine. ​Predložili smo razdvajanje zdrave grane preduzeća - trolejbuskog i tramvajskog saobraćaja, kreiranje adekvatnih uslova za privatni sektor da zajedno sa Grasom pokriju sistem autobuskog i minibuskog saobraćaja", dodao je Forto.

"Ministar Fišo je većinu od 45 jučerašnjih zaključaka morao provesti prvog dana svog mandata, a ne dvije i po godine kasnije. Pored toga, ministar u ladici drži već spreman Zakon o javnom prijevozu, koji bi ponudio okvir u kojem će djelovati GRAS, ali i drugi prevoznici u kantonu. Očigledno je da u ministarstvu ne znaju razliku između likvidacije - gašenja firme i stečaja kao forme zaštite preduzeća od povjerilaca. Građani žele redovan i siguran javni prijevoz, a sve drugo je kupovina vremena ovoj Vladi uz odobravanje većine u Skupštini", poručio je Forto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: