Kantonalni premijer
176

Forto: Ministar Katica će razgovarati s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto najavio je da će kantonalni ministar unutrašnjih poslova Admir Katica razgovarati sa Sadmirom Tarićem koji tvrdi da je doveo policiju do serijskog ubice Edina Gačića, a za što traži nagradu.

"Kao što smo rekli jučer na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice vezane za raspisanu nagradu. Obavijestio sam ministra unutrašnjih poslova da treba porazgovarati s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada", napisao je Forto na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, nakon informacije da je jučer ubijen Edin Gačić redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice zbog kojeg su proteklih osam dana strahovali svi stanovnici naše zemlje.

"Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoputa i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i po i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega", rekao je Tarić.

Vlada Kantona Sarajevo ranije je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina Gačića.

Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije s ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.