|

Forto: Dok se SDA bori za ime škole u Dobroševićima, stanovnici tog naselja nemaju kanalizaciju

Forto: Dok se SDA bori za ime škole u Dobroševićima, stanovnici tog naselja nemaju kanalizaciju
175
Klix.ba
12.4.2018. u 11:28
69
komentara
175

dijeljenja
Forto: Dok se SDA bori za ime škole u Dobroševićima, stanovnici tog naselja nemaju kanalizaciju Foto: E. H./Klix.ba
Sarajevsko naselje Dobroševići je široj javnosti u posljednje vrijeme postalo poznato zbog imenovanja njihove osnovne škole po antisemiti Mustafi Busuladžiću. To je borba SDA da memorijalizira javni prostor u skladu s vlastitim svjetonazorom. Dobroševići, kao i naselje Bojnik, koje je također u sarajevskoj općini Novi Grad, međutim, nemaj kanalizaciju, upozorana Naša stranka.
"Borba Naše stranke za ta naselja ogledala se u zahtjevima da njihovi stanovnici u 21. vijeku imaju elementarne uslove za život", kaže Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Vijećnici Naše stranke u Općini Novi Grad pokušali su to pitanje riješiti na lokalnom nivou, ali odgovora vlasti na njihov interes nije bilo.

"Mi smo ovo pitanje putem vijećnice Naše stranke u Novom Gradu Amele Topuz već postavili, ali nismo dobili nikakav odgovor osim konstatacije da ova naselja nemaju položenu osnovnu infrastrukturu za prikupljanje i odvodnju oborinskih i otpadnih voda te da iz tog razloga nije moguće raditi kanalizacijsku mrežu", kaže Forto preko kojeg je to pitanje podignuto na kantonalni nivo.

Osim pitanja kanalizacije, stanovnici Dobroševića i Bojnika sarajevskom vodovodu plaćaju odvod otpadnih i oborinskih voda koji tu uslugu uopće ne koriste.

Forto je pitanje kako je to moguće te kad će biti izgrađena kanalizaciona mreža u pomenutim naseljima uputio Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...