{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi Ilije Jurišića

S
12.3.2010. u 11:56
0
14
Formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi Ilije Jurišića
0
Formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi Ilije Jurišića
Ilija Jurišić (Foto: Arhiv)
Prema informacijama koje je Fondacija "Istina, pravda, pomirenje" dobila od advokata Đorđa Dozeta iz Beograda, uskoro se može očekivati zakazivanje rasprave u beogradskom Apelacionom sudu, a po žalbi na prvostepenu presudu Okružnog suda u Beogradu, kojom je Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvora.
“Advokat Đorđe Dozet nas je obavijestio da je formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi. Još uvijek ne znamo koji će sudija u ulozi izvjestioca nastupiti u ovom slučaju, ali je izvjesno da u skorije vrijeme možemo očekivati zakazivanje rasprave. Bitka se nastavlja, a Fondacija demokratskim pritiscima čini sve da se rasprava vijeća Apelacionog suda održi što prije i nadamo se da će pravo prevagnuti nad politikom”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Sinan Alić, predsjednik Fondacije, dodajući da će se rasprava, najvjerovatnije dogoditi u naredna dva do tri mjeseca.

Alić je dodao da je psihičko stanje Jurišića dobro, da članovi Fondacije s njegovim advokatom i porodicom komuniciraju svakodnevno, te da ni Fondacija, a ni Jurišić ne odustaju od dalje pravne bitke i toga da istina izađe na vidjelo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: