{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Formiranjem vlasti u FBiH spriječeno rušenje ustavno-pravnog poretka"

F
9.4.2011. u 13:51
0
39
"Formiranjem vlasti u FBiH spriječeno rušenje ustavno-pravnog poretka"
0
"Formiranjem vlasti u FBiH spriječeno rušenje ustavno-pravnog poretka"
Formiranjem vlasti u FBiH spriječeno je rušenje ustavno-pravnog poretka, jedan je od zaključaka sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) održane u subotu u Sarajevu.
Nakon višemjesečne protuzakonite i neustavne blokade koju i danas provode dva HDZ-a, Glavni odbor SDP-a pozdravio je konačno formiranje izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, te usvajanje budžeta što će omogućiti normalne tokove i funkcioniranje FBiH.

Konstituisanje Vlade FBiH Glavni odbor je ocijenio kao "aktivnost kojom je zaustavljeno rušenje ustavnog poretka FBiH koje su svjesno provodila dva HDZ-a".

- Na taj način u posljednji trenutak spriječeno je da u FBiH zavlada haos i bezakonje te da ogroman broj budžetskih korisnika ostane bez svojih primanja. Formiranjem Vlade FBiH stvoreni su preduslovi za stabilizaciju ekonomskih i socijalnih prilika u ovom entitetu, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Na sjednici je usvojena Informacija o radu Predsjedništva SDP-a kao i Izvještaji o radu klubova zastupnika/delegata SDP-a u Parlamentarnoj Skupštini BiH, Parlamentu Federacije BiH, Vijeću naroda i Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Usvojeni su i Izvještaji o radu Foruma mladih, Foruma žena, Foruma seniora i Foruma sindikalnih aktivista SDP-a te Program manifestacije "Dani SDP-a BiH za 2011.".

Glavni odbor je pozdravio rezultate posjete SAD-u predsjednika SDP-a dr. Zlatka Lagumdžije, u toku koje je održao niz bilateralnih susreta u New Yorku i Washingtonu s predstavnicima UN-a, američke administracije, Bijele kuće i Kongresa.

Glavni odbor SDP-a pozvao je izvršnu vlast da krene u rješavanje naslijeđenih ekonomskih i socijalnih problema, kao i ubrzanom ispunjavanju obaveza Bosne i Hercegovine na euroatlanskom putu.

Istaknuto je da je SDP spreman formirati reformsku Vladu na nivou Bosne i Hercegovine koja će raditi uime i za račun običnih ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: