BiH
73

Formirana Stranka novog puta, za predsjednika izabran Zemir Sinanović

Klix.ba
Rukovodstvo Stranke novog puta (SNP)
Rukovodstvo Stranke novog puta (SNP)
Na osnivačkoj skupštini koja je održana jučer u Sarajevu formirana je nova stranka u BiH koja nosi naziv Stranka novog puta (SNP).

Za predsjednika je izabran profesor Zemir Sinanović, a za predsjednika Glavnog odbora Mirsad Ćosić.

"Bosanskohercegovačko društvo i država su rijetko u svojoj historiji bili u težoj situaciji a da o tome ne postoji adekvatna institucionalna i građanska svjesnost. SNP je politička stranka koja je nastala na ideji da destrukcija u bosanskohercegovačkom društvu i državi ne preraste u totalnu društvenu destrukciju, nakon čega bi uslijedio slom državne i društvene strukture", istakao je Sinanović.

Naglasio je da će SNP nastojati napraviti "doktrinarni zaokret u sveukupnom stanju u bosanskohercegovačkom društvu i državi, i uvesti pozitivne promjene u svim segmentima života i rada".

"SNP je formirana nakon registracije političkih stranaka za opće izbore 2014. godine, sa ciljem da u narednom periodu, bez predizbornih kampanja, stvorimo šire društvene pretpostavke za puno organizacijsko i funkcionalno političko djelovanje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine", rekao je Sinanović.