{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirana Stranka novog puta, za predsjednika izabran Zemir Sinanović

27.6.2014. u 15:34
73
5
Formirana Stranka novog puta, za predsjednika izabran Zemir Sinanović
73
Formirana Stranka novog puta, za predsjednika izabran Zemir Sinanović
Rukovodstvo Stranke novog puta (SNP)
Na osnivačkoj skupštini koja je održana jučer u Sarajevu formirana je nova stranka u BiH koja nosi naziv Stranka novog puta (SNP).
Za predsjednika je izabran profesor Zemir Sinanović, a za predsjednika Glavnog odbora Mirsad Ćosić.

"Bosanskohercegovačko društvo i država su rijetko u svojoj historiji bili u težoj situaciji a da o tome ne postoji adekvatna institucionalna i građanska svjesnost. SNP je politička stranka koja je nastala na ideji da destrukcija u bosanskohercegovačkom društvu i državi ne preraste u totalnu društvenu destrukciju, nakon čega bi uslijedio slom državne i društvene strukture", istakao je Sinanović.

Naglasio je da će SNP nastojati napraviti "doktrinarni zaokret u sveukupnom stanju u bosanskohercegovačkom društvu i državi, i uvesti pozitivne promjene u svim segmentima života i rada".

"SNP je formirana nakon registracije političkih stranaka za opće izbore 2014. godine, sa ciljem da u narednom periodu, bez predizbornih kampanja, stvorimo šire društvene pretpostavke za puno organizacijsko i funkcionalno političko djelovanje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine", rekao je Sinanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: