{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Formirana Građanska inicijativa za lokalne izbore 2012.

F
FENA
26.2.2012. u 15:43
0
1
Formirana Građanska inicijativa za lokalne izbore 2012.
0
Formirana Građanska inicijativa za lokalne izbore 2012.
U cilju okupljanja građana koji žele biti kandidati za općinska vijeća odnosno skupštine opština ili kandidati za načelnike u svojim sredinama a da pritom ne pripadaju nijednoj političkoj stranci odnosno ideologiji, u Sarajevu je formirana Građanska inicijativa za lokalne izbore 2012.
U saopćenju Građanske inicijative istaknuto je da je "neefikasna politička elita natjerala građane, prije svega mlade i visokoobrazovane ljude, da osnuju nezavisnu listu s kojom će se kandidirati na narednim lokalnim izborima u svim gradovima u Bosni i Hercegovini gdje bude postojao interes građana da se kandiduju".

Razlog organiziranja je, navedeno je, dosadašnja katastrofalna politika koja je lokalne zajednice vodila i dovela u duboku materijalnu i moralnu krizu.

"Svjesni smo činjenice da se upuštamo u tešku borbu s vladajućim strukturama, ali i opozicijom, pogotovo u situaciji nakon zadnjih općih izbora u BiH, kada se više ne zna ni ko je vlast, a ko opozicija", stoji u saopćenju.

Narod više, smatraju u Građanskoj inicijativi, jednostavno ne vjeruje nijednoj političkoj stranci i zbog toga ljudi ne žele izaći na lokalne izbore.

"To će rezultirati ostankom istih lokalnih moćnika na vlasti. Građani se pitaju: Za koga da glasamo? Naš odgovor je: Glasajte za sebe, i neka glasaju za vas!", saopćeno je iz Građanske inicijative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: