Lagumdžija u Visokom
0

"Formirajmo front protiv nezaposlenosti i siromaštva!"

Sarajevo-x.com
Zlatko Lagumdžija
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka" nastavljena je u Visokom. Na skupu u centru grada predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Pred nekoliko stotina okupljenih građana govorili su, između ostalih član Predsjedništva BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić i predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija, saopćeno je iz SDP-a.

"Umjesto da se bavi SDP-om, vladajuća petorka treba narodu pokazati šta je postigla u protekle četiri godine. Mi u SDP-u smatramo da zemlja ide u pogrešnom pravcu i pozivamo sve koji misle da ovo što sada imamo nije dobro, izađu na izbore trećeg oktobra i podrže naš plan da poslije izbora formiramo zajednički front protiv nezaposlenosti i siromaštva. Pridružite nam se", rekao je Lagumdžija.

Osvrćući se na odbijanje vladajuće koalicije da narodu predoči rezultate četverogodišnje vlasti, Komšić je rekao da jedino što ujedinjuje vladajuću koaliciju proizvodnja nezaposlenosti, siromaštva i podjela.

"Da je energiju i vrijeme koje je potrošila na negativnu kampanju protiv SDP-a vlast uložila u izgradnju auto-puteva i stvaranje radnih mjesta, cijenu krize ne bi plaćali oni koji imaju najmanje i oni koji su najslabiji među nama! Oni u SDP-u vide problem jer smo mi protiv podjela koje oni održavaju da bi izbjegli odgovornost za nezaposlenost i siromaštvo", rekao je Komšić.