|

Formira se stručni tim koji će istražiti spornu nabavku trolejbusa u Sarajevu

Formira se stručni tim koji će istražiti spornu nabavku trolejbusa u Sarajevu
139
Dž. L.
12.2.2020. u 18:27
91
komentara
139

dijeljenja
Formira se stručni tim koji će istražiti spornu nabavku trolejbusa u Sarajevu Foto: GRAS
Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo formirat će tim stručnih ljudi koji će istražiti slučaj sporne nabavke trolejbusa u preduzeću GRAS, saznaje Klix.ba.
Prema određenim procjenama, GRAS je u protekle dvije godine 14 polovnih trolejbusa platio 1,4 miliona KM bez PDV-a, što je oko 100.000 KM po jednom trolejbusu. Međutim, u carinskim fakturama navodi se da je cijena jednog trolejbusa 11.000 KM.

U skladu s ovim podacima te zahtjevima političkih organa, šef Ureda za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić govori nam da je u toku okupljanje stručne ekipe.

"Sa resornim ministarstvom ćemo formirati interresornu radnu grupu koja će raditi na ovom predmetu, a koju će činiti predstavnici Federalne uprave policije, Ministarstva saobraćaja KS i Ureda za korupciju. Bit će to veoma ozbiljna interresorna istraga", kazao nam je Kafedžić.

Na pitanje da li je razgovarao s nadležnima iz GRAS-a, on nam odgovara da trenutno radna grupa prikuplja podatke i prati sadašnje i prijašnje aktivnosti i tendere preduzeća GRAS kroz baze podataka Ureda za korupciju KS."Ovo su ipak još medijski natpisi koji imaju ozbiljne indicije. Ne možemo otkrivati više infomracija osim kako je u toku okupljanje radne grupe koja će prvi sastanak imati u ponedjeljak iduće sedmice", dodao je Kafedžić.

Kada je riječ o nabavci vozila, GRAS je 2018. godine nabavio sedam polovnih trolejbusa te još sedam u prvim danima 2020. godine.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...