{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fojnički srednjoškolci radili sa štićenicima Zavoda Drin

11.10.2013. u 15:53
0
0
Fojnički srednjoškolci radili sa štićenicima Zavoda Drin
0
Deset fojničkih srednjoškolaca osjetilo je šta znači biti radnik na jedan dan. Naime, u okviru 7. socijalnog dana učenici su boravili u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, radili i družili se sa štićenicima zavoda.
Učenici Zdravstvenog smjera Srednje mješovite škole "Zija Dizdarević" imali su priliku vidjeti kako je raditi na različitim poslovima i osjetiti odgovornost zaposlene osobe, a njihovo prisustvo je uljepšalo dan štićenicima. Srednjoškolci su radili na poslovima psihologa, logopeda, socijalnog radnika, medicinskog tehničara, farmaceutskog tehničara, fizioterapeuta, sportskog instruktora, radno-okupacionog instruktora te projekt menadžera.

Radni dan su započeli u konferencijskoj sali Zavoda, gdje su se okupili i učenici i stručni radnici Zavoda kako bi se upoznali međusobno i objasnili dnevne zadatke. Po završetku smjene učenicima je upisan staž u učeničke radne knjižice.

Sedmi socijalni dan organizovan je u okviru projekta "Volontiraj - Kreditiraj 2013" koje provodi udruženje Infohouse.

Direktorica Zavoda Drin Đenita Karahmet naglasila je kako se radi o jednom izuzetno važnom projektu za zajednicu, a poseban značaj jeste afirmacija mladih i podizanje svijesti lokalne i šire zajednice o osobama sa mentalnim invaliditetom i njihovim mogućnostima.

"Nadamo se da će učenici na najbolji način iskoristiti ovo važno životno iskustvo, čiji cilj je bio unapređenje znanja te jačanje kapaciteta, kao i značaj uloge profesionalne orijentacije kod mladih, koja je važan preduvjet za uspješnu profesionalnu budućnost", istakla je direktorica Karahmet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: