BiH
0

Foča: Mještani sela Vrbnice 15 dana čekaju opštinsku pomoć

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Uprkos obećanju Odjeljenja za urbanizam i komunalne poslove opštine Foča da će poslati mehanizaciju, do danas nije pročišćen snijegom zatrpan put do sela Vrbnice u kojem živi osam stanovnika koji punih 15 dana traže pomoć, potvrdio je Srni Radan Mališ, čija majka Zora živi u ovom selu.

On je poslije višečasovnog pješačenja uspio danas da se kroz snježne nanose visoke oko jedan metar, probije do roditeljske kuće u selu.

Mališ je rekao da su mještani, u toku jučerašnjeg dana, krajnjim naporima uspjeli da iz snijegom blokiranog sela na planini Zelengori, na konjima evakuišu teško bolesnog Gojka Vujičića (76).

Prema riječima Mališa, starac je u mjestu Trojangla presjeo u automobil kojim je transprotovan do fočanske Bolnice, gdje je i operisan. 

Mališ tvrdi da se zbog snijega u selo već više od mjesec dana ne može doći automobilom, a već duže je vrijeme bez struje, telefona, lijekova, dok su rezerve brašna su pri kraju.

Stanovnici Vrbnice, u više navrata, pisano i usmeno obavještavali su nadležne opštinske vlasti o situaciji u selu, tražeći da zbog bolesnih ljudi bude pročišćen put.

Mještani Vrbnice i Radetovine, sela do kojih vodi šumski lokalni put, ogorčeni su na opštinu Foča koja je obavezna da održava lokalne puteve, ali koja se oglušila o brojne apele za pomoć ljudima u nevolji.
Mališ je istakao da se u selu nalaze i još dvije starije žene kojima su potrebni lijekovi i ljekarska pomoć.