Grant Thornton
8

Firma Aleksandra Džombića radi reviziju poslovanja KCUS-a za 2017. godinu

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na čelu sa profesoricom Sebijom Izetbegović, dodijelio je društvu za reviziju Grant Thornton d.o.o. iz Banje Luke obavljanje usluga revizije poslovanja za 2017. godinu, saznaje Klix.ba.

Osnivač, direktor i ovlašteni revizor banjalučkog Grant Thorntona je bivši SNSD-ov ministar finansija i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić. Ovlašteni revizori tog društva su, pored apsolutnog vlasnika firme, Jadranka Kurbalija i Nevena Milinković.

Grant Thornton je u otvorenom postupku izabran kao "najbolji ponuđač", a konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez poreza na dodatnu vrijednost iznosi 10 hiljada konvertibilnih maraka.

Izvor: Portal javnih nabavki
Izvor: Portal javnih nabavki

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je privatnoj revizorskoj kući Grant Thornton, podsjećamo, i prošle godine dodijelio obavljanje usluga revizije finansijskih poslovanja, a izvještaj za 2016. godinu još nikad nije objavljen.

Na naš upit društvu za reviziju Grant Thornton o tome kada će revizorski izvještaj za 2016. godinu biti objavljen nismo dobili odgovor.

Revizorska kuća Grant Thornton je 7. novembra 2016. godine dobila dozvolu za rad od Ministarstva finansija Republike Srpske, nakon što je ranije registrovana u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci.

To društvo za reviziju, u vlasništvu Aleksandra Džombića, ranije je djelovalo pod nazivom Confida i dovodilo se u vezu s malverzacijama prilikom poslovanja.