{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Firma Aleksandra Džombića radi reviziju finansijskih izvještaja Centralne banke BiH

Piše: I. Čavčić/Klix.ba
19.11.2018. u 19:27
29
37
Firma Aleksandra Džombića radi reviziju finansijskih izvještaja Centralne banke BiH
29
Firma Aleksandra Džombića radi reviziju finansijskih izvještaja Centralne banke BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Firma Grant Thornton, u vlasništvu bivšeg SNSD-ovog premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića, radit će reviziju finansijskih izvještaja Centralne banke Bosne i Hercegovine za 2018., 2019. i 2020. godinu, saznaje Klix.ba.
Uprava Centralne banke Bosne i Hercegovine, na čelu sa guvernerom Senadom Softićem, dodijelila je ugovor u vrijednosti od 123 hiljade KM bez PDV-a firmi Grant Thornton iz Banje Luke, za trogodišnju reviziju finansijskih izvještaja.

Grant Thornton je u otvorenom postupku izabran kao "jedini ponuđač", a konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez poreza na dodatnu vrijednost iznosi 123 hiljade konvertibilnih maraka.

Osnivač, direktor i ovlašteni revizor banjalučkog Grant Thorntona je bivši SNSD-ov ministar finansija i predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić.

Privatna revizorska kuća Grant Thornton je Centralnoj banci BiH obavljala usluga revizije finansijskih izvještaja za 2017. godinu, a u tom revizorskom izvještaju stoji da je "finansijska uspješnost Centralne banke BiH u skladu sa Međunarodnim standardima frnansijskog izvještavanja".Revizorska kuća Grant Thornton je 7. novembra 2016. godine dobila dozvolu za rad od Ministarstva finansija Republike Srpske, nakon što je ranije registrovana u Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci.

To društvo za reviziju, u vlasništvu Aleksandra Džombića, ranije je djelovalo pod nazivom Confida i dovodilo se u vezu s malverzacijama prilikom poslovanja.

Podsjećamo, revizorska kuća Grant Thornton već drugi put zaredom dobija tendere za obavljanje usluga revizije poslovanja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: