Stigao odgovor sina
2.1k

Fikret Prevljak greškom pisao šehidu i tražio podršku na lokalnim izborima

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Fikret Prevljak bivši general Armije RBiH i kandidat SDA za načelnika Ilidže kampanju je ozbiljno shvatio, ali u svojim nastojanjima načinio je nekoliko pogrešnih koraka. Posljednji je pismo koje je uputio saborcu koji je u ratu izgubio svoj život.

Pismo namjenjeno kampanji "sigurnih glasova", kako se to u praksi naziva, primila je porodica šehida Fahrudina Kovača, a njegov izrevoltirani sin Amar objavio je potresan status na društvenoj mreži Facebook.

Prevljak u pismu koje je očito odaslano na brojne adrese, neke koje niko i nije provjerio kome se zapravo šalje, traži od svojih suboraca političku podršku podsjećajući ih na ratno vrijeme kad se prolazilo "sito i rešeto".

"Nikad ne mogu zaboraviti trenutke u kojima smo bili svi za jednog - jedan za sve", piše Prvljak borcima 4. Viteške motorizovane brigade i napominje, kojeg li paradoksa, kako je svaka šehidska majka i njegova te da ih nikad neće zaboraviti.

Na pismo je uslijedio odgovor saborčevog sina, koji je u kratkom roku na društvenim mrežama podijeljen više od dvije hiljade puta.

"Da ti kažem generale, moj babo bi glasao za vas, jer je bio borac, volio svoj narod i zemlju, kažu mi da je bio dobar čovjek, pošten vrijedan, jer ga se ja slabo sjećam. Sretnu me ljudi kažu da imam lika njegovog, a meni je u životu samo ostalo par slika njegovih. Bolje se ja sjećam moj generale rata nego vi. Sjećam se kad mi je babo rahmetli ranjen, kad su ga unijeli u dnevni boravak krvavog, toga se ja sjećam. Zbog vas sam samo doživio poniženja kao šehidska porodica, ništa više. Dolazio sam vam i kući, i tražio vas i u opštini da vam objasnim zašto moj babo ne može glasati za vas. Ukopan je i haremu ispred džamije. Pustite ga barem na miru, pustite ga", napisao je.

Na kraju pisma koje je odaslano i na jednu pogrešnu adresu Prevljak napominje da za njega stranka nije na prvom mjestu, već borba za domovinu.