Kontinuirana podrška
378

Fikret Kubat: BH Telecom je veliki prijatelj djece oboljele od raka

B. T.
S današnje posjete "Bh Telecomu" (Foto: I. Š./Klix.ba)
S današnje posjete "Bh Telecomu" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" pokrenulo je nedavno web shop SRCE. Prvu veću količinu njihovih proizvoda u vrijednosti od 5.000 KM kupio je "BH Telecom". kupio je proizvode potpisa i Roditeljska kuća potpisali su ugovor o saradnji.
Tim povodom članovi udruženja posjetili su ovu kompaniju, kako bi donijeli prvi kontingent proizvoda, ali i kako bi se se zahvalili na kontinuiranoj podršci koju im kompanija pruža.

Mjesec podizanja svjesti o dječijem kanceru

Fikret Kubat, direktor udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka". kazao je da se raduje nastavku saradnje, pogotovo jer se odvija tokom Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svjesti o dječijem kanceru, u kojem i "BH Telecom" slavi svoj rođendan (5. septembar).

"U ime naše dječice, naših heroja, zahvalni smo BH Telecomu što pruža kontinuiranu podršku udruženju. Sretni smo što naša djeca imaju prijatelja kao što je "BH Telecom", rekao je on.

Govoreći o web shopu SRCE, rekao je da kapital nije osnovni cilj, već da mlade ljude žele zaposliti, aktivirati, poboljšati njihove životne uslove...

S Pjanićem pomažu rad Roditeljske kuće

Kazao je da Roditeljska kuća u Sarajevu, koja je oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, nema sistemski riješen način finansiranja, već funkcionira zahvaljujući podršci određenih institucija i duštveno odgovornih kompanija. Pokrovitelji dva apartmana u ovoj kući su zaposlenici i uprava BH Telecoma s našim nogometašem Miralemom Pjanićem.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, podsjetio je da je ova kompanija uz udruženje od osnivanja 2003. godine te da su se trudili da podrže sve njihove aktivnosti.

"Posebno sam ponosan što su radnici i uprava BH Telecoma, zajedno s našim reprezentativcem Miralemom Pjanićem pokrovitelji dva apartmana u Roditeljskoj kući. Veoma smo zadovoljni što je od 2004. do izgradnje Roditeljske kuće BH Telecom bio tu za mališane i njihove orditelje", kazao je Kahriman.

Među akcijama ovoga udruženja koje su podržali spomenuo je i "Moja kosa, tvoja kosa". Rekao je da su se rado pridružili i novom projektu web shopa SRCE, s obzirom na to da se radi o posebnom vidu socijalnog poduzetništva.

"Drago mi je da je BH Telecom imao priliku da bude prvi veliki korisnik", rekao je Kahriman, obećavši da će kompanija na čijem je čelu u narednom periodu biti još snažnije uz udruženje "Srce za djecu".

Pozvao je i druge kompanije da na ovaj način pokažu svoju društvenu odgovornost.