Saznaje Klix.ba
23

Fikret Abdić unajmio zaštitare da blokiraju pristup vijećnicima na sjednici u Velikoj Kladuši

T. K.
Foto: Općina Velika Kladuša
Foto: Općina Velika Kladuša
U Velikoj Kladuši danas je prije početka održavanja redovne sjednice Općinskog vijeća, načelnik Fikret Abdić angažovao privatnu zaštitarsku firmu kako bi spriječio ulazak vijećnika u salu vijećnice, saznaje Klix.ba.
Općinski vijećnik i član Naše stranke Pajazetović Zlatko potvrdio nam je ovu informaciju, poručivši da se sjednica ipak održala, ali uz podršku policije.

"Sjednica Općinskog Vijeća (OV) je održana u vijećnici u koju se ušlo po Odluci OV-a, a uz asistenciju policije. Tačno je da je načelnik angažovao zaštitarsku agenciju, ali im je policija naredila uz usmeni nalog dežurnog tužioca da se moraju povući, što su i uradili nakon toga", kazao je za Klix.ba Pajazetović.

Na dnevnom redu se, između ostalog, razgovaralo o Odlukama o izradi, upotrebi, čuvanju i uništavanju pečata Općinskog vijeća. Na sjednici je govoreno i o programu rada Vijeća te još nekoliko informacija, inicijativa i odluka.

Sukob oko korištenja sale Općinske vijećnice u Velikoj Kladuši između predstavnika vladajuće parlamentarne većine i općinskog načelnika Abdića se samo nastavio jer je u proteklom periodu u više navrata mijenjana brava na ulaznim vratima.

Podsjećamo, politička kriza u Velikoj Kladuši započela je krajem januara ove godine, kada su do tada vladajući laburisti, čiji je osnivač Abdić, otišli u opoziciju, a parlamentarnu većinu formirala koalicija koju čini pet političkih subjekata.