{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Field: Velika Britanija nastavlja podršku reformama u BiH

S
SRNA
12.9.2018. u 18:39
9
17
Field: Velika Britanija nastavlja podršku reformama u BiH
9
Field: Velika Britanija nastavlja podršku reformama u BiH
Velika Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH, istakao je danas novoimenovani britanski ambasador u BiH Matthew Field na sastanku sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom.
Field je danas u Sarajevu naglasio da će, uprkos Brexitu, prisustvo Velike Britanije u BiH i regionu i dalje biti značajno.

Crnadak je, tokom Fieldove nastupne posjete, izrazio zadovoljstvo zbog dobrih odnosa i saradnje dvije zemlje, posebno naglasivši kontinuiranu podršku Velike Britanije u procesu evropskih integracija BiH, kao i ulogu britansko-njemačke inicijative u pokretanju reformskog procesa i ubrzanja EU integracija.

On je informisao Fielda o političkoj situaciji u BiH, predstojećim općim izborima i glavnim vanjskopolitičkim prioritetima BiH - evropskim integracijama i regionalnoj saradnji, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je naglasio je da na evropskom putu BiH nastavlja proces reformi, sa posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije i uspostavljanje vladavine prava, te vraćanje povjerenja u institucije.

U odvojenim nastupnim posjetama, Crnadak je danas primio novoimenovane ambasadore Kube Alisiju Elviru Koredera Morales i Poljske Jaroslava Lindenberga.

Tokom sastanka sa ambasadorom Kube ocijenjeno je da su odnosi dvije zemlje prijateljski i dobri, ali da saradnju treba unaprijediti, prije svega, u oblasti trgovinske razmjene.

Na sastanku sa ambasadorom Poljske rečeno je da će Poljska nastaviti da zagovara politiku proširenja EU i podržavati BiH na putu ka punopravnom članstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: