BiH
0

Ferguson: Nadamo se brzom formiranju federalne i državne vlasti BiH

FENA
Edward Ferguson (Foto: Klix.ba)
Edward Ferguson (Foto: Klix.ba)
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson ukazao je večeras da njegova zemlja želi da se u BiH provedu reforme u skladu s novom inicijativom Evropske unije te da se nada da će veoma brzo formirati nove vlasti na državnom i nivou Federacije BiH.

Te reforme, naglasio je, mogu da se implementiraju samo ako različiti nivoi vlasti rade zajedno.

Ambasador Ferguson je naglasio da je formiranje vlasti u BiH unutrašnje političko pitanje, ali žele da se počne raditi na reformama.

"Želimo da vidimo napredak po pitanju nove strategije EU, a da izgradimo to kretanje trebaju nam vlade s kojima ćemo sarađivati kako bi se implementirale te vrlo važne reforme koje će poboljšati život svih ljudi u ovoj zemlji", rekao je britanski ambadasor u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ferguson je večeras u Banjoj Luci bio domaćin tradicionalnog prijema za predstavnike institucija Republike Srpske, predstavnike nevladinih organizacija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u tom bh.entitetu, te predstavnike medija.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini i sutra boravi u posjeti Banjoj Luci gdje će imati sastanke s predstavnicima vlasti RS.