Godinu i po bez uhapšenih
0

Feraget se u srijedu sastaje s Lepirom zbog "istrage" o smrti Davida Dragičevića

M. N.
Advokat Fergaet zastupa porodice Memić i Dragičević (Foto: I. Š./Klix.ba)
Advokat Fergaet zastupa porodice Memić i Dragičević (Foto: I. Š./Klix.ba)
Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget sastat će se u utorak, 17. septembra, s glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom, institucije koja godinu i po "istražuje" slučaj smrti mladića Davida Dragičevića.

Nakon toliko vremena još uvijek nema osumnjičenih niti uhapšenih u ovom slučaju. Pravda nije zadovoljena, a roditelji Davor i Suzana i dalje čekaju da odgovorni budu iza rešetaka. Sumnjaju da se to nikada neće dogoditi tvrdeći da "ubice i dalje kriju nadležni".

Naredbu o sprovođenju istrage protiv NN izvršilaca za krivično djelo ubistva ovo tužilaštvo je izdalo 28.6.2018. godine, a nakon što je na prvoj konferenciji za novinare, koja je održana u martu prošle godine kada je Davidovo tijelo pronađeno, rečeno da se radi o zadesnoj smrti i da nema elemenata krivičnog djela.

U danima nakon toga predstavnici MUP-a i ovog tužilaštva više puta su demantovali sami sebe u vezi s tim da li je David konzumirao drogu, da li je bio pijan, da li je izvršio provalu i krađu , šta je kod njega pronađeno i kakve povrede je zadobio.

Njihova kontradiktornost najbolje je predstavljena u videu koji je grupa Pravda za Davida napravila povodom šest mjeseci od Davidove smrti.

Skupovi na Trgu i u parkovima u blizini Hrama održavaju se već 539 dana gdje Banjalučani traže istinu i pravdu za Davida s porukom da se krivci moraju procesuirati i da je potrebna velika promjena u pravosuđu kako se ovakve stvari više nikada nikome ne bi ponovile.