Advokat porodice
1.4k

Feraget: Imamo sve dokaze u slučaju Dženan Memić, ovo će promijeniti političku sliku BiH

M. G.
Ifet Feraget (Foto: H. M./Klix.ba)
Ifet Feraget (Foto: H. M./Klix.ba)
Advokat porodice nastradalog Dženana Memića Ifet Feraget očekuje brži tempo u rješavanju ovog slučaja, ali i smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića.

Feraget je u svojoj objavi napisao da ima puno povjerenje u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine i da su ovi slučajevi posebno jer će se njihovim rješavanjem puno toga promijeniti u našoj zemlji.

"Ja imam povjerenje u državno tužilaštvo i tužioce. Nije humano povezivati ove slučajeve s bilo kojim drugim. Ova dva slučaja su posebna, imamo apsolutno sve dokaze. Dokaza ima više nego dovoljno i očekujem brži tempo. Ova dva slučaja će promjeniti političku sliku ove zemlje, u smislu da nam trebaju političari koji će štititi pravo na život svakog čovjeka. Ali i novinari koji to razumiju", napisao je Feraget na Facebook grupi "Pravda za Dženana".

Podsjećamo, iz grupe "Pravda za Dženana Memića" nadavno su najavili moguće proteste ukoliko se nastavi pritisak na Tužilaštvo BiH, glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i postupajućeg tužioca Ćazima Hasanspahića.