BiH
3

Fena predstavila novi vizuelni identitet portala i editora

FENA
(Foto: FENA)
Novi vizuelni identitet web portala i editora Federalne novinske agencije (Fena) prezentiran je danas u Sarajevu poslovnim partnerima, medijima i predstavnicima vlasti.

Tokom prezentacije predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara ocijenio je da je Fena tu zbog svakog stanovnika i građanina kako bi prenijela sve ono što se radi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, objektivno i tačno.

Izrazio je zadovoljstvo jer Fena ostvaruje svoju ulogu u informiranju javnosti, kazao je da se nada da će svi shvatiti kolika je važnost Fene prenoseći neobojene informacije.

Generalni direktor Fene Faruk Borić podsjetio je da je Fena osnovana 2000. godine te da od tada predstavlja kičmu informacijskog sistema s misijom da osigura brzo, objektivno i odgovorno izvještavanje.

"Danas vam predstavljamo novi dizajn stranice i s njom vezani unutarnji kontrolni menadžment sadržaja. Ovo je na neki način Fenin odgovor novim izazovima javnog komuniciranja u kojem se ljudi sve više informiraju putem socijalnih mreža i novih medija", podvukao je.

Savjetnica za odnose s javnošću pri Uredu premijera Federacije BiH Asja Čengić Kasumović je naglasila da se kreiranjem novog portala otvara mogućnosti dijeljenja informacija putem društvenih medija.

Kako je najavljeno Fena će uskoro uspostaviti audiovijesti za slijepe i slabovidne osobe kao i video servis kako bi u potpunosti bila opremljena alatima savremenih medijskih komunikacijskih modela.

U obraćanju prisutnima predsjednik FBiH istaknuo je da federalne institucije vlasti trebaju dati značaj Feni, novinskoj agenciji koja objavljuje istinite i objektivne informacije. Izrazio je zadovoljstvo radom Fene, koja ispunjava svoju ulogu društveno odgovorne javne ustanove. Čestitao je rukovodstvu na ovom značajnom iskoraku Fene kao modernog, profesionalnog i pouzdanog javnog servisa, te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.