BiH
54

FENA dobitnik priznanja "Medijski javni servis evropske BiH 2013. godine"

FENA
Federalna novinska agencija (FENA) dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Evropskog pokreta u BiH u kategoriji "Medijski javni servis evropske Bosne i Hercegovine 2013."

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Federalna novinska agencija je na prijedlog Komisije EPuBiH za dodjelu priznanja, a na osnovu odluke UO Evropskog pokreta u BiH jednoglasno odabrana za nosioca priznanja u kategoriji: "Medijski javni servis evropske Bosne i Hercegovine 2013.".

Priznanje će biti uručeno na svečanosti Evropskog pokreta u BiH kao manifestaciji koja se organizira u sklopu aktivnosti obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013. godine.

Visoki pokrovitelj manifestacija obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013. godine je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Planirano održavanje svečanosti EPuBiH je 8. maja u Domu kulture u Prnjavoru u 11.55 sati.

Na svečanosti EPuBiH se očekuje dolazak visokih zvaničnika zemalja regiona, predstavnika diplomatskog kora zemalja akreditovanih u BiH, predstavnika državnih, entitetskih i kantonalnih organa vlasti, predstavnika lokalnih zajednica, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, istaknutih predstavnika privrednog i društveno-političkog života zajednice i drugih.