Ispunio obećanje
3k

Fehro će sutra ugostiti 500 navijača Crne Gore i pripremiti im "burek sa sirom"

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Poznati ugostitelj Fahrudin Mešković vlasnik restorana "Kod Fehre" u mjestu Lašva kod Zenice sutra će ugostiti više stotina navijača Crne Gore i time ispuniti obećanje pripreme pravog "bureka sa sirom".

Nakon domaćinstva kojeg su Crnogorci priredili za bh. navijače i skandiranja "burek sa sirom" Fahrudin Mešković je kazao da će vrata svog restorana otvoriti za sve navijače Crne Gore prije utakmice protiv BiH u Zenici kako bi im pripremio pravi "burek sa sirom", odnosno, sirnicu.

Tim povodom, s obzirom da je odlučio ispuniti obećanje, posjetili smo Meškovića i pitali koliko navijača dolazi i šta im priprema?

"Ma nisam se pokajao, nikako. Svjestan bio svega. Moramo činiti dobro, ovo je za BiH i narod, za navijače, da bar na ovaj način gradimo dobre odnose sa zemljama regije. Najavilo nam se oko 500 navijača Crne Gore. Janjetina, piletina, ćevapi, pite, imat će i one svoje pite sa sirom, ali u manjim količinama, ali i burek ispod sača", kazao je Mešković te dodao da će im ovo gostovanje u Zenici ostati dugo u pamćenju, a da zauzvrat traži da aplauz na Bilinom označi kraj utakmice bez obzira na rezultat.

Mešković je kazao da je jedinstvo i prijateljstvo koje je bilo u Crnoj Gori potrebno svima te da što manje trebamo pričati o politici.

"Želimo se družiti i graditi prijateljstvo širom svih zemalja", zaključio je Mešković.

Sutrašnje okupljanje navijača "Kod Fehre" osiguravat će veliki broj policijskih službenika, a s ovim je ovaj poznati ugostitelj nastavio odiševljavati bh. javnost.