BiH
2.1k

Fehim Oruč nakon napada: Nisam se bojao u ratu, taman posla da se sad bojim

Piše: A. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Fehim Oruč, vozač kombija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fehima Oruča, vozača GRAS-ovog kombija, danas su napali kolega iz firme i njegova supruga, jer je odlučio voziti na relaciji Latinska ćuprija - Mahmutovac.

Kako je Oruč ispričao našoj novinarki, napali su ga dispečer GRAS-a i njegova supruga. Oni su ga prvo verbalno napali, a potom je žena udarala dlanom po prozoru kombija. Na pitanje da li se boji, Oruč je našoj novinarki rekao da ga nije strah, a slučaj je prijavio policiji.

"Nisam se ni u ratu bojao. Bio sam u specijalnoj jedinici Prvog korpusa i taman posla da me sad bude strah. Iz inata ću raditi i drugu smjenu iako nisam jeo cijeli dan", rekao je Oruč.

Kaže da mu je drago što su ga zvali v.d. direktorica Mubera Begić-Žiga i članovi Upravnog odbora koji su mu pružili podršku.

Oruč će smjenu završiti u 17 sati i nije siguran da li će kombi voziti u garažu GRAS-a. Stanovnici Mahmutovca, jedinog naselja koje ima gradski prijevoz, Oruča savjetuju da kombi parkira u krugu Centrotransa, gdje će biti siguran.

Vozač, koji je postao medijska senzacija, nakon razgovora je ostao s pripadnicima MUP-a KS, kojima daje izjavu povodom incidenta koji se dogodio.