BiH
1.3k

Vozač GRAS-a uzeo kombi i vozi putnike prema Mahmutovcu

FENA
Kombi GRAS-a vozi prema Mahmutovcu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kombi GRAS-a vozi prema Mahmutovcu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
"Jedina lijepa vijest iz GRAS-a je da je jutros došao jedan vozač kombija, bez ikakvih problema uzeo nalog, izvezao vozilo i obavlja vožnju prema Mahmutovcu", izjavila je za Fenu Mubera Begić-Žiga, vršilac dužnosti direktora GRAS-a.

To je uradio jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.

"Nakon sinoćnje sjednice Skupštine KS zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora Izetom Hormanom došla sam među radnike sa kojima smo razgovarali više od dva i po sata, ali oni odbijaju da voze", dodala je Begić-Žiga.

Govoreći o daljnjim postupcima, Begić-Žiga je navela da se u skladu sa Zakonom o radu provodi postupak utvrđivanja odgovornosti, a šta iz toga slijedi, kako je dodala, predviđeno je zakonom.

"Podnijeta je tužba Općinskom sudu u vezi utvrđivanja nelegalne obustave saobraćaja. Također, dobila sam informaciju da će od resornog ministarstava ići i prijava Tužilaštvu", dodala je Begić-Žiga.

Radnici GRAS-a nezakonito su obustavili rad u večernjim satima 2. aprila i od tada su građani Sarajeva uskraćeni za javni gradski prijevoz. Iako je Vlada KS angažirala druge autoprijevoznike i osigurala alternativni prijevoz to nije dovoljno da se zadovolje potrebe građana.