{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalni štab civilne zaštite naredio sačinjavanje liste klizišta

S
14.2.2012. u 22:42
0
13
Federalni štab civilne zaštite naredio sačinjavanje liste klizišta
0
Federalni štab civilne zaštite naredio sačinjavanje liste klizišta
Federalni štab civilne zaštite naredio je kantonalnim i opštinskim štabovima civilne zaštite da, na osnovu vlastite procjene, sačine listu klizišta sa visokim stepenom opasnosti po ljudske živote i materijalna dobra.
Lista treba da bude dostavljena Federalnom štabu civilne zaštite i Zavodu za geologiju kojem je naređeno da izvrši procjenu potencijalnih klizišta i odrona, te pripremi program preventivnih mjera za sprečavanje posljedica.

Kantonalni i opštinski štabovi civilne zaštite treba da formiraju stručne timove koji će vršiti kontinuirani monitoring prema listi klizišta i izvještaj redovno dostavljati Federalnom štabu i Zavodu, navodi se u naredbi Štaba civilne zaštite Federacije BiH, koja je donesena na današnjoj sjednici.

Opštinskim štabovima je naređeno da dostave programe preventivnih mjera.

Ministarstvu saobraćaja i komunikacija FBiH naređeno je da zbog djelimične prohodnosti dionice magistralnog puta Gradska obilaznica Sarajevo - Put mladih muslimana Javno preduzeće "Ceste FBiH" organizuje i izvrši čišćenje i odvoz snijega.

Preduzeće "Ceste FBiH" upozoriće vlasnike nepropisno parkiranih vozila na toj dionici magistralnog puta o obaveznom uklanjanju vozila, a u suprotnom ukloniće ih pauk, navodi se u naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: