"U hotelu, na putu"
2.4k

Federalni parlamentarac Admir Hadžipašić snimljen kako traži seks da bi "sredio" posao

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Delegat Doma naroda Parlamenta FBiH i generalni sekretar ASDA Admir Hadžipašić iz Bihaća snimljen je kako od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao. Video je snimljen 2013. godine, ali je tek sada procurio u javnost.

Na videosnimku čuje se kako žena pita Hadžipašića šta treba učiniti da bi dobila posao.

"Trebamo li se seksati", upitala je žena, a Hadžipašić je odgovorio: "Trebamo".

Nakon toga je predložio da odnos imaju odmah u prostoriji u kojoj se nalaze, na šta je žena rekla da je došla samo da se dogovore, a Hadžipašić je konstatovao da intimni mogu biti gdje god ona želi, "u hotelu ili na putu".

Na pitanje žene ko joj garantuje da će nakon odnosa dobiti posao, Hadžipašić joj je uputio vulgarne riječi, a potom je nasrnuo na nju pokušavši je poljubiti i predložio joj da seksualne odnose imaju i nakon što joj "osigura" posao.

Hadžipašić pak tvrdi da je sve izvučeno iz konteksta.

"Isječen je dio kada sam joj rekao se priča završava i da ne želim s njom nikakvu komunikaciju, to sam joj jasno dao do znanja. Rekao sam joj da sve što je ranije rečeno može smatrati jednom zezom i da je sve bila šala zato što je pitanje bilo glupo. Nakon toga kreću ucjene, vodio se sudski postupak, akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Priznali su krivicu na sudu", rekao nam je Hadžipašić.

Vezani članci