Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da imaamo imalo mozga svi zaposleni, oni kojima godinama nije uplačivan radni staž, svi nezaposleni , svi penzioneri sa minimalnom penzijom u četvrtak bi osvanuli pred zgradom parlamenta. Valjda je zadača vlasti da obezbjedi radna mjesta iz kojih če se punit fond pio a oni ponovo uzimaju od radnika
Zakon o PIO je nakaradan isto kao i ostali zakoni koje je novaliceva vlada do sada predlagala a neki su i usvojeni (o radu, doprinosima, bankama, agenciji za bankarstvo, itd.).
@zaoka Daleko da branim sadašnji zakon koji je očaj iz toga a i iz mora drugih razloga, samo ne smatram da je ovaj prijedlog dobro rješenje.
@zaoka iskreno ja ne vidim svrhu zasto nesto nakaradno gurati pa s eonda nadati da ce biti ispravljeno (a vjerovatno nece naredne godine jer je izborna). Između ostalog, te dvije stvari su jako sporne jer prva favorizuje budžetlije (prosjek plate u realnom sektoru je dobro niži od prosjeka u FBIH napuhanog radi budžetlija) a ispade ljudi koji su se zrtvovali da brane državu budu sad kažnjeni sa pola boda.
Za njih SVE I ODMAH.