{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalna vlada razmatrala Prednacrt zakona o plaćama

F
6.3.2014. u 19:07
2
4
Federalna vlada razmatrala Prednacrt zakona o plaćama
2
Federalna vlada razmatrala Prednacrt zakona o plaćama
Federalna vlada danas je razmatrala Prednacrt Zakona o plaćama i drugim materijalnim pravima članova organa upravljanja i drugih organa institucija Federacije Bosne i Hercegovine, javnih preduzeća i drugih privrednih društava u većinskom vlasništvu Federacije BiH.
Cilj zakona je putem utvrđivanja maksimalnih iznosa ograničiti visinu naknada i plaća za članove organa upravljanja i drugih organa institucija Federacije BiH, javnih preduzeća i drugih privrednih društava u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

Stupanjem na snagu ovog zakona prestao bi se primjenjivati dosadašnji Zakon o plaćama i drugim materijalnim pravima članova organa upravljanja institucija Federacije Bosne i Hercegovine i javnih preduzeća u većinskom vlasništvu Federacije BiH iz 2009. godine, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Bitno je napomenuti da novi Prednacrt zakona, između ostalog, Agenciju za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Regulatornu komisiju za energiju u Federaciji BiH (FERK) stavlja u isti položaj kao i sve druge institucije.

Nakon rasprave zaključeno je da radna grupa koja je radila na izradi ovog zakonskog rješenja ugradi sve prijedloge i sugestije koje su danas izrečene kako bi ovaj propis bio pravedniji i ujednačeniji, te da će se Vlada o takvom tekstu izjasniti na jednoj od narednih sjednica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: