|

Federacija BiH dobila sedam novih gradova

Federacija BiH dobila sedam novih gradova
317
Piše: Er. M.
1.4.2019. u 15:03
165
komentara
317

dijeljenja
Federacija BiH dobila sedam novih gradova Čapljina (Foto: D. S./Klix.ba)
Općine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Gračanica, Srebrenik i Živinice dobile su status gradova u Federaciji BiH, potvrdio je danas Dom naroda Parlamenta FBiH.
Dom naroda Parlamenta FBiH danas je na prijedlog Vlade Federacije Bosne i Hercegovine po skraćenom postupku razmatrao prijedloge zakona
o Gradu Čapljina, Gradu Ljubuški, Gradu Gradačac, Gradu Visoko, Gradu Gračanica, Gradu Srebrenik i Gradu Živinice.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH ranije je usvojio ove prijedloge, a danas ih je potvrdio i Dom naroda Parlamenta FBiH.

Predstavnik Ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine obrazložio je federalnim delegatima prijedloge zakona koje je u proceduru uputila Vlada Federacije BiH. Iz resornog ministarstva kazali su da su sve zakonske procedure ispoštovane da bi ovi zakoni bili usvojeni.

Delegat Hajrudin Halilović (A-SDA) je u toku rasprave kazao kako on smatra da općine koje su predložene za gradove ne ispunjavaju uslove.

On je rekao da je upitno dosta stvari u vezi s predloženm općinama, počevši od stanovništva, kulturno-historijskog naslijeđa i tako dalje.

"Neka sela su veća od današnjih kandidata za gradove", kazao je Halilović dodajući da će se i "koride bikova" početi proglašavati kulturnim manifestacijama te da u FBiH ako se ovako nastavi više neće biti općina već će sve administrativne jedinice biti gradovi.
Prijavi grešku


Komentari (165)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...