{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: U maju rasle cijene namalo i troškovi života

F
18.6.2007. u 14:32
0
0
FBiH: U maju rasle cijene namalo i troškovi života
0
FBiH: U maju rasle cijene namalo i troškovi života
Federalni zavod za statistiku je objavio da su za pet mjeseci ove u odnosu na isti period prethodne godine cijene namalo više za dva, a troškovi života za 1,2 posto.
Ukupne cijene namalo u maju ove godine u Federaciji BiH više su za jedan posto u odnosu na prethodni mjesec, s tim da su cijene poljoprivrednih proizvoda više za 7,9, industrijskih neprehrambenih proizvoda za 1,2, pića za 0,3 i usluga za 0,1 posto.

Cijene industrijskih prehrambenih proizvoda niže su za 0,4 posto.

Ukupne cijene namalo u maju više za 2,1 posto u odnosu na prosječne cijene iz prošle godine, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine više su za 1,8 posto.

Ukupni troškovi života u maju viši su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, s tim da su troškovi života za robu viši za 0,5, za usluge za 0,3, za prehranu za 1,1, prijevozne i telekomunikacijske usluge za 0,9, opremu stana (tj. pokućstvo) za 0,2 i duhan i piće za 0,1 posto.

Troškovi života za ogrjev i osvjetljenje su niži za 1,4, obrazovanje i kulturu za 0,3, odjeću i obuću i higijenu i njegu zdravlja za 0,1 posto.

Ukupni troškovi života u maju viši su za 1,6 posto u odnosu na prosječne troškove lani i za 0,9 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: