{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Troškovi života viši za 6,2, a cijene skoro za 7,1 posto

F
15.11.2006. u 12:59
0
0
FBiH: Troškovi života viši za 6,2, a cijene skoro za 7,1 posto
0
FBiH: Troškovi života viši za 6,2,  a cijene skoro za 7,1 posto
Federalni zavod za statistiku objavio je danas da su za deset mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine ukupni troškovi života viši za 6,2 posto.
Ukupni troškovi života u oktobru viši su za 0,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, s tim da su troškovi života viši za robu za 0,8 posto, za usluge za 0,1, za ogrjev i osvjetljenje su viši za 9,1, higijenu i njegu zdravlja za jedan, odjeću i obuću za 0,3, ishranu za 0,2, obrazovanje i kulturu i stan za 0,1 posto.

Troškovi života za transport, poštanske i telekomunikacijske usluge su niži za 1,3 posto, a za duhan i piće i opremu stana (pokućstvo) za 0,2 posto.

Ukupni troškovi života u oktobru ove godine viši su za 5,8 posto u odnosu na prosječne troškove života iz prošle godine, u odnosu na decembar 2005. godine za 3,8 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 5,6 posto.

Ukupne cijene namalo za deset mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine više su za 7,1 posto.

Ukupne cijene namalo u oktobru više su za 0,4 posto u odnosu na prethodni mjesec s tim da su cijene poljoprivrednih proizvoda više za 1,7, industrijskih neprehrambenih proizvoda za 0,5 i industrijskih prehrambenih proizvoda za 0,2 posto. Cijene pića niže su za 0,4 posto, a cijene usluga i duhana se nisu mijenjale.

Ukupne cijene namalo u oktobru više su za 8,1 posto u odnosu na prosječne cijene iz prošle godine, u odnosu na decembar prošle godine više su za 6,4 posto i u odnosu na isti mjesec prethodne godine više su za 7,3 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: