|

FBiH: Policija formirala operativni stožer za sigurnost izbora

FBiH: Policija formirala operativni stožer za sigurnost izbora
0
F
FENA
30.9.2006. u 12:14
0
komentara
0

dijeljenja
FBiH: Policija formirala operativni stožer za sigurnost izbora
Kako bi se održavanje općih izbora u Bosni i Hercegovini odvijalo u sigurnom ambijentu Federalna uprava policije, u suradnji s kantonalnim MUP-ovima, oformila je Operativni stožer koji će koordinirati svim aktivnostima policije na prostoru Federaciji BiH.
Operativni stožer, sačinjen od službenika Federalne uprave policije i svih kantonalnih ministarstva unutarnjih poslova, bit će smješten u Sarajevu i radit će neprestano od danas do ponedjeljka, 2. oktobra.

- S ciljem osiguranja sigurnog ambijenta za održavanje izbora u BiH, službenici policije će u narednom vremenu na prostoru Federacije BiH provoditi pojačane aktivnosti po svim linijama rada. Stoga, molimo sve građane za strpljenje i razumijevanje prilikom pojačanih aktivnosti policije, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Shodno Rješenju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, na prostoru Federacije BiH danas i sutra se zabranjuje prijevoz eksplozivnih materija, a u nedjelju zabranjuje se i kretanje teretnih motornih vozila nosivosti preko pet tona.

Kontakt telefoni Operativnog stožera: 033 280 020 ili 033 261300 ili 033 261301.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.