SDA
308

Fazlić: Savez za promjene je blokirao povećanje akciza na gorivo

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef Kluba zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Amir Fazlić izjavio je da set zakon o akcizama danas nije prošao zbog zastupnika iz reda SDS-a.

On je rekao da su parlamentarci imali amandmane koje nisu mogli uložiti u hitnom postupku i zbog toga je došlo do vraćanja zakona u redovnu proceduru.

"Danas smo čuli dosta kritika vlasti i opozcije zbog toga što je Vijeće ministara BiH čekalo posljednji moment. Dilema je da li se prije zakon mogao uputiti u proceduru. Imamo još vremena za određena lobiranja. Žao nam je što se ovim dovodi u pitanje aranžman s MMF-om i što su ugroženi infrastrukturni projekti", kazao je Fazlić.

Što se tiče glasanja zastupnika Šemsudina Mehmedovića, Sadika Ahmetovića, Salke Sokolovića i Senada Šepića, Rančić je kazao da organi stranke trebaju odlučiti da li će oni snositi sankcije.

"I da ova četiri zastupnika SDA nisu glasala za hitnu proceduru, a da je to uradio Savez za promjene, set zakona dobio bi podršku većine. Lideri stranaka moraju sjesti i razgovarati te naći odgovor da se vidi šta dalje", rekao je Fazlić.