{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Falatar u Mostaru: Nudim realna rješenja, 25 godina glasanja iz straha ne vodi ničemu

23.9.2018. u 20:06
69
32
Falatar u Mostaru: Nudim realna rješenja, 25 godina glasanja iz straha ne vodi ničemu
69
Kandidat Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Boriša Falatar, družio se večeras s Mostarcima na Španskom trgu. Pozvao je svoje protukandidate da budu hrabri i ne izbjegavaju TV debate.
Falatar je kazao da se njegova kampanje razlikuje od drugih kandidata jer je apsolutno pozitivina, te misli da građani to prepoznaju.

"Iznenađen sam kako kampanje vode drugi, kako koriste ratnu retoriku i kad se priča o temama koje nemaju nikakve veze s ratom. Mi ćemo nastaviti s pozitivnim djelovanjem, ponudit ćemo rješenja, ambiciozan, ali realan put u vanjskoj politici, pristup Evropskoj uniji, novu regionalnu dinamiku i uspostavljanje ekonmskih odnosa s svim velikim silama svijeta", kazao je Boriša Falatar.

Kaže kako građani Bosne i Hercegovine već 25 godina glasaju isključivo iz straha, neki jer misle da će se država raspasti, a neki jer misle da će njihov narod nestati.

"Trebamo pobijediti strah, zadnjih 25 godina su pokazali da glasanje iz straha ne vodi ničemu. Ja nudim retoriku mira i realna rješenja, svoje znanje u vanjskim poslovima. Od Naše stranke i na drugim nivoima očekujem najbolji mogući rezultat, očekujem da oslobodimo dio teritorije u ovoj zemlji i pokažemo da jednom kompetentnom i tehnokratskom vladom možemo ostvariti značajne rezultate", zaključio je Falatar.

Boriša Falatar pozvao je svoje protukandidate da budu hrabri i odgovori, te da se sučele s njim u TV debatama koje se organiziraju.

Marinko Šanje, nositelj liste Naše stranke za Skupštinu HNK, kaže da se ova politička opcija razlikuje od drugih jer mladim ljudima, kao što je on s 29 godina, ponudi ozbiljnu političku priliku.

"Ovo je jedina stranka koja nikad nije sudjelovala u vlasti ni na jednom nivou, zaslužuje priliku. Imamo jasne politike za sve društvene izazove, zaslužujemo dobiti šansu da to pokažemo kroz institucije sistema", izjavio je Šanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: