Osuda govora mržnje
533

Falatar: Strah koriste da prikriju nedostatak rezultata

Klix.ba
Kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar kazao je da se približavanjem izbora sve više manipulira glasačima i da ih se ucjenjuje.

"Prijetnje sežu od blokade svih procesa u državi, do ugrožavanja mira. Strah se koristi kao sredstvo kako bi se došlo do dobro plaćene pozicije", rekao je Falatar.

Falatar ističe kako su poruke nekih od njegovih protukandidata neprihvatljive.

"Volio bih da se u ovoj predizbornoj kampanji priča više o budućnosti, ekonomiji, napretku, ali izgleda da je dominantna formula kombinacija straha i ratnog huškanja", izjavio je kandidat Naše stranke.

Falatar smatra da se tu radi o manipuliranju biračima i zbog toga je potrebno vratiti se vrijednostima koje svako od nas nosi u sebi.

"Poruka mira je osnovno opredjeljenje naše opcije, a BiH je simbol borbe za mir. Moja inspiracija su ljudi koji u ovakvoj političkoj močvari uspijevaju ostati pribrani i

opirati se mržnji. To je ta tiha većina, koja se bori za dostojanstvo na svoj način, individualno, i zaslužuje konačno i politiku kako bi mogli da žive miran i ugodan život", poručio je Falatar i zaključio da strah služi da se prikrije nedostatak rezultata i sačuvaju privilegije onih koji to ne zaslužuju.