{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Falatar odgovorio Čoviću: Vaša politika je ispraznila škole i tvornice

20.9.2018. u 12:14
1.808
62
Falatar odgovorio Čoviću: Vaša politika je ispraznila škole i tvornice
1.808
Falatar odgovorio Čoviću: Vaša politika je ispraznila škole i tvornice
Foto: D. S./Klix.ba
Na konstataciju Dragana Čovića koju je iznio u intervjuu za Klix.ba, da se Željko Komšić i Boriša Falatar obraćaju isključivo bošnjačkom glasačkom tijelu, Falatar je odgovorio da se u toj izjavi najbolje vidi pogubnost Čovićeve politike.
"Gospodine Čoviću, vaš problem je što decenijama živite od podjela. Svojom politikom, ne da produbljujete podjele među narodima i građanima, već dijelite i Hrvate, na prave i krive, na podobne i nepodobne", kazao je Falatar.

Poručio je da je posljednjih pet mjeseci razgovarao s hiljadama ljudi u mjestima gdje Čović suvereno vlada.

"Slušao sam šta govori i osjeća naš narod. Kristalno je jasno da je upravo vaša politika ispraznila škole i fabrike od Posušja do Orašja. Vaša nesposobnost na diplomatskoj sceni najbolje se oslikava zastojem na EU putu. Ne dajite sebi za pravo da određujete ko su moji glasači, pogotovo što ništa niste uradili za vaše. Osnovni razlog vašeg političkog opstanka jest apatija, masovno iseljavanje i dobro razrađena mašinerija zasnovana na strahu. Dugo ste vladali zahvaljujući toj kombinaciji. Ali nećete i ne možete vladati zauvijek", zaključio je Falatar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: