{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Falatar jedini predstavnik regije na svjetskom događaju UN-a i civilnog društva

23.9.2018. u 11:00
1.199
35
Falatar jedini predstavnik regije na svjetskom događaju UN-a i civilnog društva
1.199
Falatar jedini predstavnik regije na svjetskom događaju UN-a i civilnog društva
Screenshot/Naša stranka
Boriša Falatar, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ovaj vikend je, kao jedini predstavnik sa Zapadnog Balkana, govorio na Global People’s Summit-u, saopćeno je iz Naše stranke.
Riječ je o svjetskom događaju u organizaciji civilnog društva i Ujedinjenih Nacija, na kojem globalni politički i ekonomski lideri, poput predsjednice generalne skupštine UN-a, državnih ministara, i uglednih aktivista i privrednika, imaju priliku adresirati najvažnije probleme današnjice. Prošle godine je Summit pratilo 84 miliona ljudi iz 160 zemalja svijeta.

Falatar je međunarodnu publiku pozdravio izravno iz Sarajeva putem videolinka. Ovom prilikom je ukazao na problem odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine u potrazi za boljim životom, ali i na pozitivne primjere uključivanja mladih u političke procese naše zemlje.

Istakao je da politika podjele i nacionalističke retorike uništava demokratske vrijednosti širom svijeta. Dodao je da se protiv mržnje i podjela trebamo boriti, i okrenuti se budućnosti koja će omogućiti ekonomski i politički napredak, a mladim ljudima pružiti priliku i sistemsku podršku da ostvare svoje snove. Svojim izlaganjem je još jednom pokazao da je njegova vizija politika pomirenja, ekonomskog razvoja, i ljepše budućnosti za sve narode u Bosni i Hercegovini, saopćili su iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: