{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fakultet za sport i tjelesni odgoj kao specijalna jedinica civilne zaštite

F
22.12.2015. u 12:59
3
6
Fakultet za sport i tjelesni odgoj kao specijalna jedinica civilne zaštite
3
Fakultet za sport i tjelesni odgoj kao specijalna jedinica civilne zaštite
Saradnja civilne zaštite i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića s direktorima federalne i kantonalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom i Mustafom Kovačem i dekanom ove ustanove Nusretom Smajlovićem.
Istaknuto je da se zajedničkim radom može postići još bolji i kvalitetniji angažman fakulteta u oblasti civilne zaštite, jer se ova institucija dosad, kada su bile u pitanju vremenske nepogode, zajedno sa svojim ljudima pokazala kao specijalna jedinica civilne zaštite.

Na sastanku je dogovoreno da će Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, kao i federalna i kantonalna uprava civilne zaštite, potpisati Memorandum o saradnji i razumijevanju te izradi strateških zajedničkih projekta koji su od značaja za Kanton i Federaciju, a iz domena su civilne zaštite i spomenutog fakulteta kao obrazovne ustanove.

Sastanku su prisustvovali i prodekani za nastavu i finansije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Ifet Mahmutović i Munir Talović, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: