|

Fakultet za kriminalistiku dogovorio saradnju s Univerzitetom turske nacionalne policije

Fakultet za kriminalistiku dogovorio saradnju s Univerzitetom turske nacionalne policije
208
Klix.ba
9.12.2013. u 10:23
0
komentara
208

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Dekan i prodekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu prof.dr Nedžad Korajlić i prof.dr Jasmin Ahić su u okviru međunarodne saradnje Fakulteta i Univerziteta u Sarajevu učestvujući na 5. Internacionalnoj konferenciji Turske nacionale policije u Antaliji verificirali sporazum o akademskoj i stručnoj saradnji s Univerzitetom turske nacionalne policije.
"Potpisani sporazum poslužit će kao opći okvir za institucionalnu saradnju, a olakšat će članovima institucija daljnje razmatranje i razvijanje specifičnih programa saradnje kao što su povezivanje i razmjena nastavnika i studenata; zajedničko učešće i apliciranje za pristup fondovima namijenjenim obrazovnom, istraživačkom i znastvenom te stučnom radu." kazao je dekan Korajlić.

Ovom prilikom prof.dr Remzi Findikli Rektor Univerziteta Turske nacionalne policije naglasio je da će prioritet u realizaciji ovog sporazuma biti razmjena studenata i zajednički trening programi koji će uslijediti u narednom periodu.

"Ovo je jedan lijep dan za obrazovanje u našoj zemlji. Kvalitetom i upornim radom, ali i saradnjom sa najvećim Univerzitetima, polako, ali sigurno postajemo jedan od najboljih Fakulteta iz oblasti Kriminalistike, Kriminologije i Sigurnosnih studija ne samo u regionu, već i u Evropi" dodao je Korajlić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.