|

Fakultet političkih nauka u Sarajevu uveo novi nastavni predmet o djelovanju biblioteka

Fakultet političkih nauka u Sarajevu uveo novi nastavni predmet o djelovanju biblioteka
9
M. A.
14.11.2019. u 16:42
8
komentara
9

dijeljenja
Fakultet političkih nauka u Sarajevu uveo novi nastavni predmet o djelovanju biblioteka
Od ove akademske godine na master studiju Fakulteta poltičkih nauka u Sarajevu uveden je novi predmet – Uvod u mediologiju. To je predmet koji u fokus stavlja biblioteke te su ovim povodom studenti navedenog fakulteta sa svojom asistenticom posjetili Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u BiH.
Uvod u mediologiju, tačnije mediologija općenito, u zonu svog interesovanja i istraživanja obuhvata i biblioteke – njihov nastanak, djelovanje, specifičnosti u radu, izmjene koje nastaju usljed novih medija i tehnologija i sl.

U sklopu nastave i vježbi iz predmeta Uvod u mediologiju ovog četvrtka asistentica Enita Kapo-Čustović je s grupom studenata prve godine drugog ciklusa posjetila Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u BiH, a o potrebi nastanka, radu i specifičnostima djelovanja i značaju ove biblioteke studentima je detaljno predavanje održao direktor ove biblioteke Sakib Pleh.

Kod asistentice, a i studenata, ova posjeta je pobudila interesovanje za učešće u čitanju i snimanju djela, što bi dugoročno moglo rezultirati obostranim zadovoljstvom.

Učenici, članovi sekcije Klub čitalaca OŠ "Isak Samokovlija" uzrasne dobi četvrtog i petog razreda također su posjetili ovu instituciju, učili Brajevo pismo i snimili fonotest kako bi u narednoj godini dali svoj doprinos projektu "Djeca čitaju djeci" kao što su to isto uradili njihovi drugari u prošloj školskoj godini pročitavši knjigu "Olovka pustolovka" autora Šime Ešića.

Iz Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH se zahvaljuju OŠ "Isak Samokovlija" na čelu s direktoricom Nevzetom Doljančić i voditeljicama projekta, profesoricama razredne nastave Nađi Šteti i Ajki Karić.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...