|

Fahrudin Radončić oslobođen krivice po svim tačkama optužnice

Fahrudin Radončić oslobođen krivice po svim tačkama optužnice
686
Piše: Er. M.
16.5.2018. u 13:10
1263
komentara
686

dijeljenja
1/6 Foto: D. S./Klix.ba
2/6 Foto: D. S./Klix.ba
3/6 Foto: D. S./Klix.ba
4/6 Foto: D. S./Klix.ba
5/6 Foto: D. S./Klix.ba
6/6 Foto: D. S./Klix.ba
Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostepenom presudom oslobodio krivice Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića po svim tačkama optužnice.
Presudu je danas izrekla predsjedavajuća Sudskog vijeća Hasija Mašović. Nakon izricanja presude uslijedilo je javno obrazlaganje presude.

Ona je kazala da su teze Tužilaštva BiH ostale u domenu pretpostavki bez čvrstih i opipljivih dokaza. Također, troškovi suđenja će biti naplaćeni iz državnog budžeta.

Proces pred Odjelom II za organizirani kriminal i privredni kriminal je trajao više od dvije godine, a suđenje i izricanje prvostepene presude pratili su brojni mediji i javnost.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je 2016. godine optužnicu protiv Radončića, Dautbašića, Šahman i Hadžijahića zbog sumnje u počinjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja krivičnih djela i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Fahrudin Radončić trenutno obnaša dužnost delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bilsena Šahman zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a Bakir Dautbašić nalazi se na funkciji sekretara Ministarstva sigurnosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1263)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...