{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fahrudin Radončić oslobođen krivice po svim tačkama optužnice

16.5.2018. u 13:10
686
1263
Fahrudin Radončić oslobođen krivice po svim tačkama optužnice
686
Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostepenom presudom oslobodio krivice Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića po svim tačkama optužnice.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Presudu je danas izrekla predsjedavajuća Sudskog vijeća Hasija Mašović. Nakon izricanja presude uslijedilo je javno obrazlaganje presude.

Ona je kazala da su teze Tužilaštva BiH ostale u domenu pretpostavki bez čvrstih i opipljivih dokaza. Također, troškovi suđenja će biti naplaćeni iz državnog budžeta.

Proces pred Odjelom II za organizirani kriminal i privredni kriminal je trajao više od dvije godine, a suđenje i izricanje prvostepene presude pratili su brojni mediji i javnost.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je 2016. godine optužnicu protiv Radončića, Dautbašića, Šahman i Hadžijahića zbog sumnje u počinjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja krivičnih djela i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Fahrudin Radončić trenutno obnaša dužnost delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bilsena Šahman zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a Bakir Dautbašić nalazi se na funkciji sekretara Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: