BiH
1.3k

Odrekao se rođendanskog slavlja: Fahrudin Radončić dostavljao pomoć ugroženima

FENA
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić posjetio je danas mještane Nemile i Topčić Polja, zeničkih naselja čiji stanovnici su proteklih dana pretrpjeli teške štete izazvane poplavama i klizištima.

Delegacija SBB-a, u kojoj su osim Radončića bili i predsjednik GO SBB-a Fehim Škaljić, predsjednik KO SBB ZDK Mirsad Isaković i predsjednik OO SBB Zenica Ismet Sarajlić, prvo je posjetila središte Nemile, gdje su uručili pomoć i razgovarali sa stanovništvom.

Dio kontingenta i roba s velikim količinama vode, hrane, opreme za djecu i goriva istovaren je u Nemili i za potrebe mještana Šerića, a nakon toga je konvoj predvođen Radončićem produžio u Topčić-Polje.

Dio pomoći preuzeli su i mještani naselja Starina. Sa stanovnicima ugroženih naselja Radončić je razgovarao i o potrebama neophodnim za hitno osposobljavanje njihovih domova.

Kako je saopćeno iz SBB BiH, Radončiću je danas rođendan, a on je odlučio da ga provede utovarajući i istovarajući pomoć najugroženijim građanima. Objavili su i videosnimak.