{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook verificirao stranicu SDP-a

F
3.9.2014. u 15:06
69
162
Facebook verificirao stranicu SDP-a
69
Facebook verificirao stranicu SDP-a
Zoran Blagojević, izvršni direktor Socijaldemokratske partije BiH, danas je na sjednici Savjeta za razvoj SDPBiH u Sarajevu govorio o temi "Uloga IT-tehnologija i socijalnih, društvenih mreža u izbornom procesu“.
U izjavi za Agenciju FENA Blagojević je ukazao na važnost da se napravi distinkcija - da se pojasni ljudima da je vođenje političkih kampanja postalo dosta kompleksnije s pojavom IT tehnologija.

U smislu zloupotrebe interneta navodi da veliki broj negativnih političkih kampanja ide putem interneta jer je taj dio u većini izbornih zakona još nešto što nije jasno definirano.

"Ne postoje limiti, ni tačna objašnjenja o tome šta web portali smiju, a šta ne smiju objavljivati. Ona pravila koja su za pisane i elektronske medije za internet medije nisu identična to jest nisu zakonski pokrivena", ističe Blagojević.

Govoreći na koji način SDPBiH koristi IT tehnologije u izbornoj kampanji kaže da na osnovu njih SDP komunicira sa svojim članovima, te im naprimjer svake srijede putem e-maila dostavi newsletter, koji govori o aktuelnim aktivnostima partije.

"Putem socijalnih mreža kreirali smo nekoliko stranica od lidera SDP-a na Facebooku, koji su veoma uspješni. Iako na početku nisu odmah shvatili značaj socijalnih mreža danas ih redovito ažuriraju i direktno komuniciraju s građanima", kazao je Blagojević.

Izrazio je zadovoljstvo što je među svim državnim institucijama, nevladinim organizacijama i političkim partijama na Facebooku, stranica SDP-a prva i jedina stranica, koju je verificirao Facebook.

Po tome je SDP, kako kaže, napravio iskorak u korištenju socijalnih mreža.

"Upravo čekamo odgovor od nadležnih iz Facebooka, koje smo obavijestili o zloupotrebama na ovoj društvenoj mreži, gdje više od 1.000 stranica iz BiH ne poziva na građenje, već na destrukciju. Facebook ima svoju legislativu u kojoj to nije dozvoljeno, ali to je ogroman medij i moramo biti svjesni da je za njih BiH i naših 1.800.000.000 korisnika kap u moru", zaključio je u izjavi za Agenciju FENA Zoran Blagojević, izvršni direktor Socijaldemokratske partije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: