BiH
0

Fabrici Birač će biti nastavljena isporuka struje

SRNA
Vlada Republike Srpske zadužila je Mješoviti holding "Elektroprivredu Srpske" i "Elektro–Bijeljinu" da nastave isporuku električne energije zvorničkoj Fabrici glinice "Birač".

Na sjednici Vlade Srpske prihvaćen je konsolidovani izvještaj o izvršenju republičkog budžeta za prošlu godinu, kao i konsolidovani izvještaj o investiranju javnih sredstava za prošlu godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Oba ova dokumenta upućena su na razmatranje Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vlada Srpske je usvojila i izvještaj o neriješenim upravnim predmetima u republičkim organima uprave, te zadužila ove organe da u roku od 15 dana od dana donošenja ovog zaključka sačine plan rješavanja premeta iz ranijeg perioda.

Na sjednici je donesena odluka o odobravanju sredstava od 250.000 KM za preduzeće "Vučijak" u stečaju iz Prnjavora na ime vanrednih potreba i pomoći za održavanje proizvodnje i ishrane osnovnog stada.

Vlada Republike Srpske donijela je i rješenje o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju i korišćenje male hidroelektrane na rijeci Štedri u opštini Milići.