{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Evropska unija računa na BiH"

F
18.2.2010. u 13:38
0
17
"Evropska unija računa na BiH"
0
"Evropska unija računa na BiH"
Mustafa Mujezinović (Foto: Arhiv)
Federalni premijer Mustafa Mujezinović izjavio je danas u Sarajevu, nakon susreta s visokom predstavnicom EU za sigurnosnu i vanjsku politiku baronesom Cathrine Ashton, da je od nje dobio pozitivne poruke da EU računa na BiH i da će joj pomoći, ali da se moraju uraditi reforme radi stabilizacije budžeta i ekonomije.
"EU je zabrinuta je za trenutnu situaciju", rekao je Mujezinović i dodao da predstavnici EU ne mogu da razumiju da manja grupa ljudi zbog svojih beneficija želi da onemogući ostalima da žive normalno.

Po njegovim riječima, ako Svjetska banka i ekonomisti kažu da su u prošlosti urađene određene stvari koje nisu u skladu s ekonomijom i da se na javnu potrošnju troši više nego što se može onda to mora biti reducirano.

"Oni ne mogu da razumiju zašto se ovo dešava i zašto želimo da ugrozimo zdravstveni fond, poljoprivredu", kazao je federalni premijer.

On se nada da će u narednim satima OHR i EU iznijeti kolika će šteta nastati ako se ne bude radilo po svjetskim ekonomskim zakonima, ali da očekuje da će doći do rezultata u razgovorima koji se intenzivno vode te da će 26. februara biti objavljeni zakoni potrebni za drugu tranšu i kredit Svjetske banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: