Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zna ba Svabo :)
enjoy life, enjoy multinational BiH!
ja ipak mislim da bosansko hercegovacki muslimani mogu biti primjer muslimanima ostalima kako da postanu europski građani a ne da za sobom vuku svoje seljacke obicaje i od berlina prave ankaru ili neki arapski grad
još kad bi postojao nekakav \"bosasnki islam\" mogao bih se i složiti sa ovim člankom. islam je islam svugdje u svijetu, to je nešto što zapadnjacima jednostavno nije jasno. poistovječivati muslimane i bošnjake je nezahvalno jer kao što neko istače, biti musliman ima svoje uslove, a ne samo zvat se muslimanskim, tj. arapskim imenom.
Svaka crkva, svaki samostan, svaka tvrdjava u Bosni su i nasi kao i vasi! I moja drugarica Holandjanka muslimanka nije izgubila pravo smatrati svaku crkvu srednjostoljecnu u Holandiji, i svaki dvorac, svojim, samo zato sto je presla na Islam. Dakle, prelazenjem na Islam nismo prestali biti Bosanci. Nismo zaboravili ni kraljicu Katarinu, ni Franjevce, ni Dida, ni Kralja Sutjesku. Sve je to jos uvijek nase, i ako smo druge, trece, cetvrte religije!
Bravo @HEH za link: http://www.youtube.com/w atch?v=6-3X5hIFXYU samo što nisu uzeli u obzir i prelazak nemuslimana na Islam, nego samo natalitet ;) Nisam nacionalista i žao mi je da ima puno takvih komentara (pa zato i na moj komentar očekujem puno crvenih!). Ponosan sam što sam bosanski musliman i što živim tu, i što sam vjeru prihvatio kao način života a ne kao etiketu kojom ću provocirati i smetati bilo kome. I Evropa polako shvata da islam nije terorizam, kao što su ga pokušali predstaviti. Moja sreća nije samo zbog toga sto nas je više i više, nego zato što je i tim ljudima bolje (posebno konverititima) koji su našli slast u Islamu.
treba novi hitler da ovaj sljam protjera u aziju.
mah ko nas pohvali pa radilo se to o muslimanima ili nekom dr.svi naši novinari požure da to objave,i možete polemistati do sudnjeg dana koga ima više, koga ima manje,al jedno je sigurno mi njima predstavljamo jad i čemer,a opet kome se ne sviđa ova \"multietičnost\" (svi se pazimo,svi se volimo,a opet se vazda se neko bije)nek\' ide kod svojih švabi i nek uživa ako već to hoće,a dotad ja ću biti socioutopist.....i nnnjah vam....:P
Pusti suplju pricu. Kada bude popis i ako po popisu vas bude vise od 50 % onda ste vecina a ovo su nagadjanja i suplja prica. I da vas je 90 % nikada BiH nece biti samo vasa. Tako vam je sudjeno.
Laze te srbi u Bosni ima 55% Bosnjaka i mi smo vecinski narod i nasa je Bosna jer smo Bosnjaci, vi ste srbi vasa je matica srbija tako da ste vi ovde stranci ako ima neko pravilo.. Svaka cast postenim pravoslavcima i katolicima koji se osjecaju Bosancima i znaju kosu..
Njemačka novina Frankfurter Allgemeine Zeitung prošli tjedan piše kako su bosanski Muslimani dokaz da je islam spojiv s demokracijom i kako su oni model koji treba Europi. Novinar dotične novine naravno i ne može saznati točan podatak što se zapravo događa u većem BH entitetu u kojem vlada muslimanska većina nad ostalima , i nije mu zamjeriti. Čak niti prosječnom Hrvatu u RH nije dopušteno da zna što mu se događa braći u BIH. No Federacija ne samo da nije model političkih odnosa kakav Europi treba nego nešto što je u Europi već iznošeno i potpuni passe. Model majorizacije i preglasavanja Europa je naime odavno odbacila kao nepotrebno gubljenje vremena. Zeitung je dakle samo dokaz da u savršenom njemačkom društvu ipak postoje nesavršenosti kada izbacuju tako paušalne tekstove.
\"nikome nikada nije palo na pamet da bi šerijatski zakon mogao zamijeniti građanski.\" - al ga usra sa ovim. Rejs bi to odavno uveo... sta bi sa serijatskim vjencanjima
neka ukinu sadaku, puste marku od evra, zapadni protektorat, ohaerove, eupiemove i ostale sto nadgledaju pa cemo vidjeti dokle ce ta \"demokratija\" da traje
porediti Tursku i Bosnu i Hercegovinu je sumanuto. U Turskoj zivi 97 % muslimana a u BiH 47 %. I ovi Nijemci neznaju sta pisu.
BAL;IJE NAP;USITE SE KAR;INE
*ne bi.
@amko. Legenda si tetke mi. Amin. A svi vi ostali, uhvatili se ovog clanka hvaliti kao pijani plota. Pa zar ne vidite da smo (mi Bosnjaci) u samom clanku (i uzimajuci clanak u obzir, je ocigledno takav pogled izvan Bosne same) dovedeni do manjine. Sam vokabular i nacin na koji se odnosi na Bosnjake i cijelu drustvenu situaciju vam govori dokle je sve doslo. Da, nekim je jako tesko shvatiti da smo mi u vecini, ali je tako. Koliko god vam muka bila. Ne svidja vam se, eno vam vala pukla Srbija i Hrvatska. Nismo manjina, niti ce nas nikada napraviti takvom. A oko toga da li smo dobri muslimani, ili da li nas ima bal*ja ili toga, mi smo jos i dobri kakvih ima, vjerujte mi. Odrastao sam po bliskom istoku i nagledao sam se \"muslimana\" (da, pod navodnicima) koje ni hriscani nebi sebi uzeli. Kakva god da je ova Bosna, i dalje je moja, i volim je sa dna srca i uvijek cu je voliti.