Politička avantura
192

Evo šta kažu Banjalučani o RSexitu: Šta je Dodik naumio

E. M.
Jutro nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila sporne zaključke kojima su potvrdili blokadu državnih institucija Klix.ba je pitao Banjalučane šta misle o najavama Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a o otcjepljenju.

Građani uglavnom nerado pristaju govoriti o politici, a posebno o temi navodnog otcjepljenja koje Milorad Dodik obećava građanima RS-a još od 2006. godine.

Stidljivi odgovori stanovnika Banje Luke uglavnom kreću od toga da podržavaju vlast, ali da priča o otcjepljenju i otcjepljenje entiteta nema šanse. Pojedini smatraju da su zaključci NSRS-a dobri, ali je upitno kako će ih provesti.

To donekle potvrđuje da ni građani nemaju ideju kuda je u političkom smislu pošao Milorad Dodik i gdje će ga avanturizam odvesti.

Jedno je pak sigurno, BiH čeka velika kriza i totalna blokada jer se u naredna dva mjeseca, ukoliko se u međuvremenu ne desi nešto revolucionarno, neće donositi nikakve odluke, a ispaštat će građani. Političari neće, oni će i dalje redovno primati svoje plaće.